Verklaring uitgegeven

Baudet-bedreigster zegt geen geweld te willen tegen FvD-leider

02 april 2019 11:32 Aangepast: 02 april 2019 11:55
De vrouw die de uitspraak deed. Beeld © Screenshot UP! Network

De vrouw die onlangs tijdens een demonstratie Thierry Baudet bedreigde zegt nu dat er van haar 'geen enkele dreiging uitgaat'.

Zij laat dat weten in een verklaring die door haar advocaat is verspreid. Daarin staat dat ze niet vindt dat de Forum voor Democratie-leider  moet worden doodgeschoten of dat de politicus een andere vorm van geweld moet worden aangedaan.

'Zeg dan paf'

Tijdens een demonstratie tegen racisme in Amsterdam had de vrouw (21) zichzelf met een doek voor haar gezicht onherkenbaar gemaakt terwijl ze 'Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf' schreeuwde.

Vorige week dinsdag kwam de vrouw vrij. Ze moet op 9 april voor de politierechter verschijnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vrouw die werd opgepakt voor bedreigen Baudet weer op vrije voeten

'Van anderen opgepikt'

In de verklaring zegt de vrouw dat ze meeliep in de betoging in Amsterdam 'omdat ze oprecht bezorgd is over racisme en andere vormen van xenofobie'. Ze maakt zich zorgen over denkbeelden van partijen als FVD en PVV.

Ook stelt de vrouw dat ze niet zelf is begonnen met het zingen van het lied over Baudet, maar dat ze het van anderen heeft opgepikt. "Ik had niet verwacht dat mensen dit serieus zouden nemen. Op dat moment zag ik er geen kwaad in. Daarom zong ik het ook. Dat het opgevat zou worden als bedreigend of dat mensen zouden kunnen denken dat het serieus aanzet tot geweld, had ik absoluut niet verwacht."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Doodsbedreigingen Baudet: 'Kans op gevangenisstraf is klein'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`