Wasbeeroverlast

16.000 handtekeningen tegen jacht op wasbeer

02 april 2019 01:44 Aangepast: 02 april 2019 01:46

Zo'n 16.000 mensen hebben sinds vrijdagavond de petitie ondertekend tegen het openen van de jacht op wasberen in Limburg.

De oproep van Stichting AAP aan de provincie om de toestemming voor het afschieten van de wasbeer terug te draaien kan nog tot dinsdag 10.00 uur gesteund worden.

De provincie heeft toestemming gegeven voor het afschieten van de dieren omdat de wasbeer oprukt en gezondheidsrisico's en overlast veroorzaakt. Stichting AAP is het daar niet mee eens. Ze stelt dat eerst gedegen onderzoek had moeten worden gedaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Limburg wil wasbeer uitroeien: afschieten is noodzakelijk

Alternatieven

"Het geweer wordt gepakt. Zonder te weten waar de dieren vandaan komen. Zonder te weten over hoeveel dieren er een doodvonnis wordt uitgesproken. Zonder kennis te hebben opgedaan bij een kenniscentrum of een andere provincie waar ook wasberen leven. En zonder diervriendelijke alternatieven te onderzoeken", aldus de organisatie op haar website.

Wasberen veroorzaken overlast in Limburg

De wasbeer lijkt de laatste tijd bezig met een opmars. Ze zouden uit Duitsland komen, waar er naar schatting meer dan een miljoen leven.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore