Geweld gefilmd

Geel-Wit schorst grensrechter die keeper knock-out sloeg: 'We bieden excuses aan'

31 maart 2019 14:29 Aangepast: 31 maart 2019 18:01
De keeper is knock-out geslagen door de grensrechter in het oranje. Beeld © Rowin van Diest

"Zo willen we niet bekend staan, we staan voor een veilig en goed klimaat." Het bestuur van voetbalclub Geel-Wit in Haarlem neemt afstand van het geweld gisteren tijdens de uitwedstrijd tegen UNO.

Het eerste zaterdagteam van Geel-Wit speelde op deze stralende zaterdagmiddag in Hoofddorp. De sfeer tijdens de wedstrijd was niet prettig, maar aan het einde van de wedstrijd ging het helemaal mis.

Van achteren

"Er lag op een gegeven moment een speler van Geel-Wit op de grond, hij was tegen het hoofd geschopt", zegt Lennert Böhmer, bestuurslid van Geel-Wit. "Er ontstond een vechtpartij. Het liep uit de hand. De grensrechter, een reservespeler van ons, stormde op de keeper af en sloeg hem knock-out."

Beelden van het incident gaan het internet over. Te zien is dat de keeper van achteren wordt belaagd. Hij blijft roerloos op de grond liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Speler knock-out bij amateurduel Hoofddorp: dader gearresteerd

Excuses

De belager, een 34-jarige Haarlemmer, werd aangehouden en heeft een nacht op het politiebureau doorgebracht. Böhmer: "Het is heel vervelend. Het is ook slechte reclame voor ons. Wij hebben excuses aangeboden aan de speler van UNO."

De grensrechter wordt door het bestuur geschorst, zegt Böhmer. "Deze persoon heeft geen verleden met veel kaarten en is ook niet vaker betrokken bij opstootjes. We zijn dan ook verbaasd dat dit is gebeurd. We zijn nog in overleg over andere sancties. We nemen afstand hiervan."

Volgens Böhmer is er ook geen spreke van 'een vete' tussen de verenigingen.

Gevolgen voor het team

Of het geweld verdere gevolgen heeft voor het team, is nog niet duidelijk. "Woensdag gaan we met de spelers in gesprek. De KNVB komt ook nog met een straf. Die zullen we accepteren. Maar er is nu nog geen contact geweest met de KNVB."

De politie rukte gistermiddag na het opstootje massaal uit om de boel te sussen. Volgens het Noordhollands Dagblad begeleidden agenten de spelers van Geel-Wit naar de parkeerplaats om te voorkomen dat er opnieuw vechtpartijen zouden uitbreken. 

De keeper van Uno werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft een hersenschudding opgelopen en is inmiddels weer thuis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore