Bestuurder opgepakt

Spookrijder onder invloed botst frontaal op busje A7: vier gewonden

31 maart 2019 07:06 Aangepast: 31 maart 2019 18:39
Ravage na het ongeluk op de A7. Beeld © Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Op de A7 ter hoogte van Zaandam zijn rond 5.00 uur vanochtend vier gewonden gevallen bij een frontale botsing tussen een personenauto en een busje. De twee auto’s die bij het ongeluk betrokken waren, kwamen ieder op een andere weghelft terecht.

De snelweg werd tussen knooppunt Zaandam en afslag Zaanstad-’t Kalf in beide richtingen afgesloten voor onderzoek. Tegen 09.00 uur ging de weg weer open.

Een 40-jarige automobilist uit Beverwijk reed met zijn busje in de richting van Zaanstad en zag de spookrijder op zich afkomen. Er volgde een botsing, waarna het busje over de kop sloeg en over de vangrail op de andere rijbaan terechtkwam.

Ernstig letsel

De bestuurder van het busje raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn passagier, een vrouw uit Purmerend, liep ernstig letsel op. Ook zij werd naar het ziekenhuis vervoerd.

De spookrijder, een 39-jarige man uit Amsterdam, werd na controle in het ziekenhuis aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk.

Twee passagiers die achterin zaten zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 45-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. De bijrijder van de verdachte, een 20-jarige man uit Zaandam, kwam met de schrik vrij.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore