Weekend weersverwachting

Lenteweer: 'Zaterdag goed om in tuin te werken of terras op te gaan'

29 maart 2019 11:01 Aangepast: 29 maart 2019 12:06
Beeld © ANP

Hoewel de nachten nog fris zijn, met op sommige plekken zelfs vorst, wordt het zaterdag heerlijk lenteweer. "Als de mist plaats maakt voor blauwe luchten, lopen de temperaturen op naar zo'n 19 graden in Limburg", zegt Buienrader-weerman Maurice Middendorp.

"Vannacht heeft het op sommige plek in het land zelfs een graad gevroren. Als de mist is opgetrokken zal overal de zon schijnen. In de middag komen er dan vanuit het oosten stapelwolken. Zon en wolken wisselen elkaar dan af", zegt Middendorp.

De temperaturen zijn goed. "Het wordt tussen de 13 en 18 graden, met weinig wind. Dus het is heerlijk weer om het terras op te gaan en het weekend goed in te luiden."

Graadje warmer

Volgens Middendorp wordt morgen een kopie van vandaag. "Het wordt alleen een graadje warmer zelfs, dus tussen de 14 graden tot 19 graden in Limburg", zegt de Buienradar-meteoroloog. Alleen op de Wadden wordt het iets koeler met zo'n 12 graden.

"Het wordt lekker om buiten te zijn. Weer om het terras op te gaan of de tuin zomerklaar te maken." 's Middags drijven er wolken het land in waardoor er daar een kans is op een buitje."

Zomertijd

Zondag, als de zomertijd is ingegaan, wordt het iets koeler. De wind trekt aan en komt uit de noordhoek en de temperatuur loopt op tot zo'n maximaal 12 graden.

"Halverwege de week slaat het weer helemaal om", zegt Middendorp. "De temperaturen vallen dan weer terug onder de 10 graden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore