Ga naar de inhoud
'Onderbezochte regio's'

Airbnb trekt provincie in: 25.000 euro voor Brabantse Van Gogh-plekken

Van Gogh-kaarten in Nuenen Beeld © ANP

Drie Van Gogh-locaties in Noord-Brabant krijgen duizenden euro's van Airbnb. Het verhuurplatform schonk 25.000 euro aan de Van Gogh Heritage Foundation.

Het bedrag is het grootste dat de Foundation ooit gedoneerd heeft gekregen, weet directeur Frank van den Eijnden. "Het geld wordt geïnvesteerd in de inrichting van drie monumentale 'heritage'-locaties: museum Vincentre in Nuenen, het Van GoghHuis in Zundert en de Van Gogh Kerk in Etten-Leur', zegt hij. 

'Onderbezochte regio's'

Airbnb wil geld steken in 'onderbezochte regio’s in Nederland' om zo meer internationale toeristen te trekken. Het verhuurplatform is vooral groot in Amsterdam, maar ligt daar al een tijdje onder vuur omdat omwonenden overlast ondervinden van verhuur aan toeristen.

Woningen worden in de hoofdstad vaak langer en aan meer mensen verhuurd dan toegestaan.

Van den Eijnden is in ieder geval blij met het bedrag en met de 'support van een internationale partner gericht op het publiek dat wij zoeken: de reiziger met culturele belangstelling'.

Van Gogh: een animatiefilm van olieverf

02:16
Tienduizenden schilderijen. Dat heb je nodig om de wereld van Vincent van Gogh écht tot leven te laten komen. Het was een monsterklus.