Aanslag Utrecht

Zoon slachtoffer aanslag Utrecht: 'Hij heeft zo veel pijn geleden'

28 maart 2019 17:38 Aangepast: 28 maart 2019 21:27
Ambulancemedewerkers herdenken op het 24 Oktoberplein de aanslag. Beeld © ANP

"Met lood in mijn schoenen moet ik helaas mededelen dat mijn vader vanmiddag is overleden." Michael Hoveling schrijft het in een openbaar bericht op Facebook. Zijn 74-jarige vader is het vierde dodelijke slachtoffers van de schietpartij in een tram in Utrecht.

Het Openbaar Ministerie maakte vandaag bekend dat de 74-jarige man aan zijn verwondingen in het ziekenhuis is overleden

'Vandaag verlost van zijn pijn'

"Wat deze man de afgelopen elf dagen heeft moet meemaken, is verschrikkelijk", schrijft Michael. "Hij heeft in deze dagen zo veel pijn geleden, dat is onbeschrijflijk. Wij hebben hem vandaag verlost van deze pijn, hoe moeilijk het ook is voor ons."

Er ligt nu nog één zwaargewond slachtoffer in het ziekenhuis, een vrouw van 20 uit Utrecht. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein die zwaargewond raakte, is deze week ontslagen uit het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

21-jarig slachtoffer aanslag Utrecht uit ziekenhuis

"Zoals zovelen weten stond mijn vader altijd positief in het leven en was hij een Bourgondiër, hij hield van lekker eten en lekker snoepen", gaat Michael verder. "De kogels hebben ervoor gezorgd dat alle darmen, zowel dikke als dunne en endeldarm, moesten worden verwijderd. Dit had betekend dat mijn vader nooit meer kon eten en 24 uur per dag met slangen in zijn lijf moest leven, hij zou ook niet meer mobiel zijn geweest."

'Ben hier totaal kapot van'

"Ik heb hem dit leed bespaard, wat mij zo vreselijk veel moeite heeft gekost, ik ben hier totaal kapot van." 

De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden, schrijft Michael. Er zal wel een condoleanceregister komen waarin iedereen zijn steun kan betuigen. Michael sluit af: "Rust zacht pa. Ik hou zielsveel van je, al heb ik dat veel te weinig tegen je gezegd."

`