Schietpartij Utrecht

Vierde dode aanslag Utrecht: man (74) in ziekenhuis overleden

28 maart 2019 16:09 Aangepast: 28 maart 2019 17:45
Bloemen op het 24 Oktoberplein. Beeld © ANP

Een 74-jarige man uit De Meern, die gewond was geraakt na de schietpartij in Utrecht, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. In totaal zijn er nu vier dodelijke slachtoffers te betreuren.

De zoon van het slachtoffer schrijft in een openbaar bericht op Facebook: "Met lood in mijn schoenen moet ik helaas mededelen dat mijn vader vanmiddag is overleden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zoon slachtoffer aanslag Utrecht: 'Hij heeft zo veel pijn geleden'

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht zegt mee te leven met de nabestaanden van de man. "Hij vocht anderhalve week voor zijn leven. Afgelopen zaterdag heb ik in het ziekenhuis zijn naaste familie bezocht. Zij leefden tussen hoop en vrees. Ik wens zijn dierbaren, mede namens het Utrechtse gemeentebestuur, alle kracht en sterkte toe. Wij leven mee met hen die hem nu zo moeten missen."

'Ongeloof, onmacht, boosheid'

Ook premier Mark Rutte heeft gereageerd. "We voelen allemaal hetzelfde als vorige week: ongeloof, onmacht en ook boosheid."

Nog één zwaargewond slachtoffer

Er ligt nu nog één zwaargewond slachtoffer in het ziekenhuis, een vrouw van 20 uit Utrecht. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein die zwaargewond raakt, is deze week ontslagen uit het ziekenhuis.

Gökmen T., de 37-jarige verdachte van de aanslag, wordt nu verdacht van viervoudige moord dan wel doodslag met een terroristisch motief, laat het OM weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Gökmen T. (37) ook verdacht van verkrachting: dit is wat we van hem weten

T. werd vorige week aangehouden na de aanslag in Utrecht waarbij drie mensen om het leven kwamen en vijf anderen gewond raakten. Maar dit was niet de eerste keer dat T. in aanraking kwam met justitie.

Schulden en een uitkering

T. moest drie weken geleden voor de politierechter verschijnen vanwege een inbraak bij een fietsenwinkel in Utrecht. Op die zitting heeft T. verklaard dat hij alleen woonde, leefde van een uitkering en schulden had vanwege openstaande verkeersboetes.

Ook bleek dat hij bij een eventuele gevangenisstraf zijn woning kwijt zou raken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore