Dinsdag voor de rechter

'Bekir E. wilde Hümeyra eigenlijk ontvoeren'

28 maart 2019 14:05 Aangepast: 28 maart 2019 14:24
Bekir E. schoot Hümeyra op 18 december dood.

Bekir E., de man die vastzit voor de moord op de 16-jarige Hümeyra, wilde haar eigenlijk ontvoeren. Dat blijkt uit de aanklacht van het Openbaar Ministerie. Zo zou hij op de dag van de moord sleutels bij zich hebben gehad van een huis waar Hümeyra naartoe moest worden gebracht.

De 31-jarige Bekir E. staat dinsdag voor het eerst voor de rechter. Hij heeft al bekend dat hij zijn ex-vriendin, Hümeyra, op 18 december heeft doodgeschoten in de fietsenstalling van het Designcollege in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Bekir E. heeft spijt van doodschieten Humeyra (16): 'Ik had het recht niet'

In de aanklacht tegen E. staat ook dat de man in het bezit was van een plattegrond van de school van Hümeyra. Op zijn telefoon stonden daarnaast meerdere foto's van zijn ex-vriendin. 

Naast Bekir E. staat ook medeverdachte Mohammed Al-M (25) dinsdag voor de rechter. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid voor de moord op Hümeyra.

Al-M. vroeg hoe laat scholieren uit waren

Zo zou Al-M. 's ochtends, op de dag van de moord, in een auto voor de school hebben gezeten. Hij zou aan scholieren hebben gevraagd 'hoe laat ze pauze hadden en wanneer iedereen naar buiten zou komen'. Vervolgens reed hij 's middags met Bekir E. naar de school toe. Ook hij zou in het bezit zijn van sleutels van een huis waar Hümeyra naartoe moest worden gebracht. 

De advocaten van de twee verdachten kunnen dinsdag, tijdens een pro-formazitting, hun onderzoekswensen formuleren. Pas als het onderzoek compleet is, komt de zaak inhoudelijk op zitting.

Familie en vrienden liepen een stille tocht voor Hümeyra

'We hebben verdriet. We hebben pijn. We zijn machteloos, alles door elkaar.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore