Ga naar de inhoud
Dreigbrief

Bedreigde ondernemer stopt aanleg windmolenpark uit angst voor veiligheid

Beeld © ANP XTRA

Een Drentse ondernemer stopt zijn medewerking aan de aanleg van een windmolenpark in Groningen. Aanleiding is een dreigbrief aan zijn adres. "Dat wat u in 20 jaar heeft opgebouwd, gaan wij zorgvuldig afbreken en daar nemen wij alle tijd voor", staat in de brief. "Net als u denkt: het is weer rustig, dan zijn wij er weer."

Dagblad van het Noorden publiceerde de brief aan Ben Timmermans, eigenaar van het bedrijf Avitec infra & milieu uit Nieuw-Buinen. De schrijver verwijt Timmermans dat hij met zijn werkzaamheden de provincie afbreekt. "Als u uw onderneming voort wilt zetten, stopt u de werkzaamheden voor windboeren en dat binnen een week en maakt dit bekend middels een persverklaring."

Asbest gedumpt

Timmermans zegt te vrezen voor de veiligheid van zijn bedrijf en familie. Hij heeft opnieuw aangifte gedaan. Vorige maand werd er tot twee keer toe asbest gedumpt in het centrum van Delfzijl, waar de ondernemer toen werkzaamheden verrichtte. Ook toen deed hij aangifte.

De politie heeft gisteren bewakingsbeelden gedeeld van een fietser die wordt verdacht van betrokkenheid bij de asbestdumpingen. De beelden zijn van slechte kwaliteit.

Timmermans is niet de enige die is bedreigd. Ook het Groningse College van Gedeputeerde Staten in Groningen heeft een dreigbrief ontvangen. De politie wil vooralsnog niets zeggen over de inhoud van de brief.

Onacceptabel

Volgens de politie zijn er mogelijk meer bedrijven die dreigbrieven hebben ontvangen. De politie roept ondernemers op aangifte te doen. Ze noemt het 'onacceptabel dat mensen worden bedreigd'.

Opnieuw
Lees ook:
Opnieuw asbest gedumpt bij treinstation Delfzijl
Bron: RTL Nieuws