Ongewenste seksuele handelingen

OM eist drie jaar cel tegen tantramasseur die te ver ging bij zes vrouwen

26 maart 2019 11:01 Aangepast: 26 maart 2019 12:42

Het Openbaar Ministerie vindt dat de 54-jarige tantramasseur Nico D. uit Rhenen drie jaar de cel in moet, waarvan een half jaar voorwaardelijk, omdat hij bij zes vrouwen ongewenste seksuele handelingen zou hebben gepleegd. Het OM verwijt D. dat hij ontucht heeft gepleegd met kwetsbare vrouwen die zijn hulp zochten en die hem vertrouwden.

Er was geen sprake van een gelijkwaardige relatie, stelde de officier van justitie voor de rechtbank in Utrecht, maar van psychisch overwicht van een hulpverlener.

Tantramassage is een fysieke en intieme massage die vanuit een spirituele gedachte is gericht op bewustzijn van de ziel en seksuele energie. Tijdens de behandelingen die D. gaf waren zowel hij als de klant ontkleed. Hoewel hij van tevoren aangaf de grenzen te respecteren, hij zou niet zoenen of penetreren, gebeurde dat tijdens de sessies toch. Dat zou zijn gebeurd tussen 2013 en 2017.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tientallen klachten over seksueel misbruik tantramasseurs: 'Hij wilde uren vrijen'

Volgens het OM werkte de 'charismatische' D. tijdens de sessies bewust toe naar seksueel contact 'voor zijn eigen gerief' en liet hij zich voor die zogeheten lingham- en yoni-massages betalen. Tegen de vrouwen zei hij dat de handelingen bij de therapie hoorden en dat hij progressie zag in hun ontwikkeling.

Instemming

D. erkent dat hij de seksuele handelingen heeft gepleegd maar stelt dat de vrouwen ermee hebben ingestemd. Dat doet volgens het OM niet af aan de strafbaarheid van de ontucht.

D. moet van het OM ook een contactverbod met de slachtoffers krijgen met een proeftijd van vier jaar. Een eerder contactverbod heeft hij genegeerd. Hij zou ook voor vier jaar uit zijn beroep van tantra- en drukpuntmasseur moeten worden gezet.

Eén van de slachtoffers is vandaag aanwezig bij de rechtszaak tegen D. Zij zegt tegen RTL Nieuws tevreden te zijn met de eis tegen D. "Het doet recht aan de zwaarte van de vergrijpen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mijn intuïtieve massageweekend

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore