Week geleden

Aanslag Utrechtse tram herdacht op 24 Oktoberplein

25 maart 2019 15:10 Aangepast: 25 maart 2019 15:17
Precies een week geleden vond in Utrecht de schietpartij plaats die aan drie mensen het leven kostte. Beeld © ANP

Op het 24 Oktoberplein in Utrecht is maandag de aanslag van precies een week geleden herdacht. Om 10.45, het tijdstip dat de schietpartij begon, hielden de aanwezigen twee minuten stilte.

Daarna legden ze bloemen en zong zangeres Pia Latoya uit Kanaleneiland het lied Amazing Grace. Ruim honderd mensen woonden de herdenking bij. 

Stille tocht

Volgens organisator Gabriel Erlach kwamen er vooral mensen uit de wijk Kanaleneiland. Ze is van plan om jaarlijks met mensen uit de wijk de aanslag te herdenken.

Onder de aanwezigen gingen veel stemmen op voor een blijvend herdenkingsmonument op het 24 Oktoberplein. De gemeente Utrecht liet vrijdag al weten na te denken over een monument.

Buurtgenoten steunen elkaar tijdens de herdenking. Buurtgenoten steunen elkaar tijdens de herdenking.

Schietpartij

Vrijdagavond liepen in Utrecht meer dan 16.000 mensen mee in de stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij. Velen legden toen bloemen neer bij de herdenkingsplek waar verdachte Gökmen T. om zich heen schoot in een tram, met drie doden en enkele gewonden als gevolg.

Tijdens  de herdenking werd het lied Amazing Grace gezongen. Tijdens de herdenking werd het lied Amazing Grace gezongen.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriend slachtoffer schietpartij bij stille tocht: 'Ik heb alleen maar gehuild'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore