17 à 18 graden

Lente op komst, maar pret van korte duur

25 maart 2019 09:26 Aangepast: 25 maart 2019 09:28
Bezoekers van de Keukenhof in Lisse. Beeld © ANP

Wie nu naar buiten kijkt, zou het misschien niet zeggen: er is beter weer op komst. Aan het eind van deze week kan de temperatuur landinwaarts oplopen tot zelfs 17 à 18 graden. "We gaan de goede kant op", zegt weerman Maurice Middendorp van Buienradar.

Vandaag valt er nog weinig te merken van het verwachte lenteweer. We krijgen te maken met felle buien en misschien zelfs een klap onweer in het oosten en noorden. Vanmiddag laat de zon zich even zien vanuit het noordwesten, maar dat zal van korte duur zijn.

Morgen wordt het al niet veel beter. We moeten geduld houden tot woensdag, zegt Middendorp. Dan gaat de temperatuur omhoog, al zal de zon zich nog weinig laten zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Massale niesbuien op komst: berkenbomen al in bloei

Vrijdag komt daar verandering in. Aan de kust wordt het 16 graden, landinwaarts zelfs nog iets warmer. Helaas is de pret maar van korte duur. Door de draaiende wind gaat de temperatuur zaterdag langzaam maar zeker weer naar beneden.

Hooikoorts

"Qua lenteweer heeft vrijdag de beste papieren", zegt Middendorp. "Als je vrijdag vrij bent, val je met je neus in de boter."

Minder geluk hebben mensen die kampen met hooikoortsklachten. Deze week kunnen de eerste berkenbomen in bloei komen. Tot begin mei is het niezen geblazen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore