Bijzondere vondst

Magneetvisser haalt kalasjnikov uit water: 'Vondst uit duizenden'

23 maart 2019 21:56 Aangepast: 23 maart 2019 22:16
De gevonden kalasjnikov

Magneetvissers hebben vandaag in Amsterdam een niet alledaagse vondst gedaan: ze hebben mogelijk een kalasjikov uit het water gehaald. "De euforie was niet te omschrijven."

Het wapen is door de politie in beslag genomen en wordt onderzocht.

Een groep magneetvissers ging vandaag bij Wittenburg in Amsterdam op pad om met een magneet spullen uit de grachten te halen. Ze haalden veel oud ijzer naar boven: fietsen, onderdelen van scooters. "Maar je bent natuurlijk op zoek naar die ene bijzondere vondst", zegt magneetvisser Brian die erbij was.

Raak

Bij de zogenoemde Ezelsbrug was het dan raak. Na eerst vele fietssloten naar boven te hebben gehaald, zag magneetvisser Bart ineens het geweer aan zijn hengel hangen. "Wow, hij heeft gewoon een AK-47 omhoog gehaald, hoorde ik iemand naast me zeggen", zegt Bart. "Ja, het is wel erg bijzonder. Maar ik ben blij dat het wapen is opgeruimd."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Magneetvisser Brian vist pistool en kluis vol sieraden op in Amsterdam-Zuidoost

De vissers zetten het geweer meteen aan de kant. "Een passant zag het geweer en belde de politie direct op", zegt Brian. "Die kwam al binnen een paar minuten ter plaatse. Iedereen sloeg op tilt. Het is een vondst uit duizenden." De politie zette het gebied enige tijd af.

Geschoten

Of de kalasjnikov echt is, onderzoekt de politie nog. Ook is niet duidelijk of met het geweer daadwerkelijk is geschoten. De magneetvissers zelf denken dat het geweer gelinkt kan worden aan liquidaties die in het verleden in dezelfde buurt zijn gebeurd. Brian: "Het zou mooi zijn als we de politie hebben geholpen door deze vondst."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore