Ga naar de inhoud
Schietpartij Utrecht

Gökmen T. bekent aanslag Utrecht en zegt alleen te hebben gehandeld

Gökmen T.

Gökmen T. heeft de aanslag van afgelopen maandag in een tram in Utrecht bekend. Hij zegt alleen te hebben gehandeld.

Gelet op het onderzoeksbelang kan over zijn verklaring verder niets worden gemeld, schrijft het Openbaar Ministerie in een persbericht.

Andere verdachte vrijgelaten

De 40-jarige man die dinsdag werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag, is weer vrijgelaten. Hij werd aangehouden omdat Gökmen T. in zijn huis werd gevonden.

"De afgelopen dagen is diepgaand onderzocht of de man enige betrokkenheid heeft gehad bij het schietincident of dat hij daarbij op enige wijze behulpzaam is geweest. Daar is geen bewijs voor gevonden en de man is dan ook geen verdachte meer", staat in het bericht.

Stille
Lees ook
Stille tocht aanslag Utrecht met Rutte, burgemeesters en Pegida

Vanavond is er een stille tocht georganiseerd in Utrecht. Onder meer premier Mark Rutte en minister Ferdinand Grapperhaus lopen mee. Dat doen ze namens het kabinet. Ze worden vergezeld door burgemeester Jan van Zanen van Utrecht, burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en burgemeester Pauline Krikke van Den Haag.

Tocht begint om 19.00 uur

De tocht begint om 19.00 uur bij het Jaarbeursplein en gaat naar het 24 Oktoberplein, waar maandag de aanslag plaatsvond. Toen opende hoofdverdachte Gökmen T. het vuur in een tram. Drie mensen kwamen daarbij om het leven. Vijf mensen raakten gewond. De toestand van drie van hen wordt 'ernstig' genoemd.

Gökmen T. vaker in aanraking met politie: een overzicht

00:42
De verdachte van de schietpartij in Utrecht heeft een lang strafblad.

De organisatie wil graag dat mensen een zaklamp aandoen en witte en rode bloemen (de kleuren van de vlag van Utrecht) meenemen. 

Nabestaanden
Lees ook
Nabestaanden in rouw om overleden Roos (19): 'Ze had een immens groot hart'
Bron: RTL Nieuws