Doodgestoken

Moeder van gedode Sarah (21): 'Haar dromen zijn haar afgenomen'

22 maart 2019 10:20 Aangepast: 22 maart 2019 10:20
Beeld © Facebook Sarah Papenheim

Donee Odegard wil Joël S. recht in de ogen kijken: hij zou haar dochter Sarah (21) in december in Rotterdam hebben neergestoken. "Ik wil feiten", zegt Odegard tegen RTL Nieuws. Vandaag verschijnt de verdachte voor de rechter.

Inhoudelijk zal de zaak nog niet worden behandeld, het gaat om een zogenoemde pro-formazitting waarop wordt besloten of Joël S. langer vast moet blijven zitten. Toch is moeder Donee Odegard speciaal voor de zitting overgevlogen naar Nederland. Ze voelt dat ze dit moet doen, zegt ze. "Het moeilijkste is dat ik niets weet. Ik heb weinig informatie. Daarom ben ik hier nu."

Ruzie

Haar 21-jarige Amerikaanse dochter Sarah Papenheim werd 12 december vorig jaar doodgestoken in haar studentencomplex in Rotterdam. Al snel kwam student Joël S. (23) in beeld als verdachte, hij woonde in hetzelfde woonblok. Volgens getuigen zouden ze voor de fatale steekpartij ruzie hebben gehad.

Na de steekpartij was Joël S. in de trein naar Eindhoven gestapt met een koffer met zijn cello erin. Daar werd hij op het perron aangehouden. 

'Joël was vaker boos'

Sarahs moeder liet eerder in Amerikaanse media weten dat haar dochter al eens wat had verteld over het opvliegende karakter van Joël S. Ook had ze het advies- en meldpunt verwarde personen ingeseind nadat hij had verklaard een gevaar voor de omgeving te zijn. 

"Joël was vaker boos, daar belde Sarah me dan over. Een paar dagen voor het gebeurde heb ik haar gezegd dat ze weg moest uit het huis. Dat heeft ze toen ook gedaan", zegt Odegard. Toen ze haar spullen kwam ophalen, werd Sarah neergestoken.

Sarah's moeder wil Joël S. recht in de ogen kijken

De Amerikaanse Sarah Papenheim werd december 2018 in Rotterdam door een huisgenoot gedood.

In 2016 kwam Sarah naar Rotterdam voor haar studie psychologie aan de Erasmus Universiteit. Ze wilde een nieuw leven beginnen nadat haar broer zelfmoord had gepleegd. Op haar Facebookpagina schreef ze dat ze met haar studie mensen met geestelijke problemen wilde helpen. 

Geldinzameling

Na haar dood werd meteen een geldinzameling gestart. Binnen een dag werd al 35.000 dollar ingezameld voor onder meer het vervoer van haar familie naar Nederland. "Sarah was een prachtige, levendige vrouw. Haar glimlach deed een kamer oplichten", schreef een vriendin op de inzamelingspagina.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Slachtoffer steekpartij Rotterdam is Amerikaanse studente Sarah (21)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`