Veel foto's en filmpjes

Politie krijgt honderden tips over schietpartij Utrecht

21 maart 2019 18:16 Aangepast: 21 maart 2019 18:16
De bloemenzee wordt steeds groter in Utrecht. Beeld © ANP

Bij de politie zijn honderden tips binnengekomen over de schietpartij op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het gaat vooral om tips waarbij veel foto's en filmpjes zijn geüpload. "En ook tips van mensen die het zelf hebben gezien."

Ondanks de honderden telefoontjes is de politie nog altijd op zoek naar meer camerabeelden van de schietpartij in Utrecht. Ze willen daarmee vooral de vluchtroute van Gökmen T. reconstrueren. De politie vraagt om beelden uit een bepaald gebied. Daarin liggen onder meer de wijken Lombok, Ondiep en de Dichterswijk.

Niet iedereen uit tram gehoord

"We willen voorkomen dat we dingen missen, dus vragen we om nog meer beelden en informatie", vertelt een politiewoordvoerder. "Waarschijnlijk zijn er ook nog steeds bouwvakkers of mensen in de tram die zich niet hebben gemeld. Mensen denken vaak: het zal al wel gezegd zijn, dat hoef ik niet meer te vertellen. Maar dat moet wel, daar kunnen we altijd nog iets aan hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Politie zoekt videobeelden van vluchtroute aanslag Utrecht

Bij de aanslag in Utrecht van maandag kwamen in totaal drie mensen om het leven toen het vuur werd geopend in een tram. Vijf mensen raakten gewond, waarvan drie ernstig. De vermoedelijke dader, Gökmen T., werd diezelfde dag nog opgepakt. Hij wordt morgen voorgeleid.

Meer dan een ton opgehaald

Inmiddels stromen de donaties binnen voor de omgekomen slachtoffers. Met een crowdfundingsactie, dat is opgezet door de buurvrouw van de omgekomen Roos (19), is al bijna 120.000 euro opgehaald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nabestaanden in rouw om overleden Roos (19): 'Ze had een immens groot hart'

Morgen is er een stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij in Utrecht. De tocht zal om 19:00 uur beginnen vanaf de omgeving Jaarbeursplein. Vanaf die plek zullen belangstellenden via de Graadt van Roggenweg naar het 24 Oktoberplein lopen, het is de route van de tram.

Witte of rode rozen

Aan het einde van de tocht is een herdenkingsplek waar bloemen kunnen worden neergelegd. De gemeente vraagt mensen die meelopen een witte of rode roos mee te nemen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`