Schietpartij Utrecht

Gökmen T. verdacht van meervoudige moord of doodslag met terroristisch motief

21 maart 2019 11:09 Aangepast: 21 maart 2019 11:47
Opsporingsfoto Gökmen T. Beeld © Politie

Gökmen T., de hoofdverdachte van de aanslag in een Utrechtse tram, wordt morgen voorgeleid. Hij wordt verdacht van drie strafbare feiten: meervoudige moord c.q. doodslag met een terroristisch oogmerk, poging daartoe en bedreiging met een terroristisch oogmerk.

Dat meldt het Openbaar Ministerie. Uit onderzoek blijkt dat T. bij het schietincident geen hulp van andere personen heeft gehad.  Ook is tot nog toe geen enkele relatie tussen T. en de slachtoffers aangetoond. 

Het Openbaar Ministerie bekijkt ook of T. alleen uit terroristisch motief heeft gehandeld, of dat hij persoonlijke problemen had in combinatie met een 'geradicaliseerd gedachtengoed'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Gökmen T. (37) ook verdacht van verkrachting: dit is wat we van hem weten

Andere verdachte

De rechter oordeelt morgen of T. langer vast blijft zitten.

Er zit nog een andere verdachte vast. Onderzocht wordt of hij T. heeft geholpen, buiten het schietincident om.

Bekende van justitie

De 37-jarige T. wordt ervan verdacht dat hij maandag in een tram in Utrecht drie mensen heeft doodgeschoten. Bij de schietpartij vielen ook vijf gewonden. De toestand van drie van hen wordt als 'ernstig' aangeduid. 

Na de aanslag vluchtte T. weg, maar hij werd aan het eind van de middag aangehouden op 3 kilometer van de plek van het incident.

T. is een bekende van justitie. Hij is eerder veroordeeld voor illegaal wapenbezit, een inbraak en winkeldiefstal. En begin maart stond hij voor de rechter omdat hij verdacht wordt van verkrachting.

Gökmen T. vaker in aanraking met politie: een overzicht

De verdachte van de schietpartij in Utrecht heeft een lang strafblad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore