Ga naar de inhoud
Schietpartij Utrecht

Nabestaanden in rouw om overleden Roos (19): 'Ze had een immens groot hart'

Een foto van Roos Verschuur op de herdenkingsplek na de aanslag in Utrecht. Beeld © RTL Nieuws

Nooit pakte ze sneltram 24 in Utrecht. Nooit, behalve gisteren. En waarom er nou juist op dat moment een schietpartij moest plaatsvinden, kunnen nabestaanden van Roos gewoonweg niet bevatten. "Ze was pas 19, in de bloei van haar leven. Waarom?"

De 19-jarige Roos pakte gisteren bij toeval de tram, omdat ze thuis iets vergeten was. Ze kwam terecht in een nachtmerrie. Rond kwart voor elf 's ochtends opende Gökmen T. het vuur in de tram. Roos werd fataal geraakt.

'Ik dacht: het zal toch niet'

"Toen ik het hoorde over de schietpartij, geloofde ik het echt niet", vertelt vriend Zakaria aan RTL Nieuws. "Zoiets gebeurt toch niet in Nederland? En toen hoorde ik dat er doden waren. Ik dacht: het zal toch niet, ik ken zo veel mensen in Utrecht. Het bleek Roos te zijn, ik schrok me dood, ik wist niet wat ik hoorde."

'Roos was juist altijd degene die anderen hielp'

01:27
Zakaria kan het nieuws niet geloven.

Op de rit

De 19-jarige Roos was lief, spontaan, een leuke meid, vertellen nabestaanden vandaag. Nee, niet alles ging altijd vlekkeloos in haar jonge leven. Maar vooral de laatste tijd had ze alles goed op de rit. Ze woonde bij haar vader, werkte bij de Kwalitaria Délifrance én bij de Makro. "Ja, ze werkte altijd heel hard", vertelt Zakaria.

Beide werkgevers reageerden geschokt op het overlijden van Roos. "We verafschuwen deze verschrikkelijke daad", liet de Makro weten. "Haar overlijden is hard aangekomen", schreef de Kwalitaria.

'Het hart op de juiste plek'

Roos deed veel voor anderen, vertellen nabestaanden. "We liepen een tijd terug stage in het bejaardentehuis, dat laat ook zien hoe behulpzaam ze altijd was. Ze zorgde nog meer voor mij dan voor haarzelf", zegt Zakaria.

In shock

"Ze had het hart echt op de juiste plek zitten", vertelt Marco, een kennis. "De ex-vriend van Roos is de zoon van mijn broer. Hij is in shock, heeft geen oog dichtgedaan, en WhatsApp de hele dag open gehad in de hoop dat Roos zou reageren. Dat moment kwam er nooit."

Het gevoel in shock te zijn, speelt bij meerdere nabestaanden. "Roos was een lieve meid en zo gek als een deur. Echt onbegrijpelijk dat zij er niet meer is", vertelt Stef Haagsman (18), een vriend van Roos.

'Zo'n immens groot hart'

"Het was een voorbeeld voor iedereen", vertelt een andere vriend, die liever anoniem wil blijven. "Zo zachtaardig, zo begaan, met zo'n immens groot hart. Zo zou iedereen moeten zijn. Ik heb onmenselijk veel pijn en verdriet en hoop nog altijd dat ik wakker word uit een nachtmerrie."

Buurvrouw
Lees ook
Buurvrouw haalt geld op voor uitvaart Roos (19): 'Ze was zo vrolijk, open en lief'