Schietpartij Utrecht

Buurvrouw haalt geld op voor uitvaart Roos (19): 'Ze was zo vrolijk, open en lief'

19 maart 2019 18:02 Aangepast: 20 maart 2019 12:38
Roos Verschuur (19) kwam om het leven bij de aanslag in Utrecht. Beeld © Privéfoto

"Het liefste wat ik zou willen doen? Dat is Roos teruggeven. Maar dat kan ik niet, dat kun jij niet, dat kan niemand meer." De buurvrouw van de 19-jarige Roos doet daarom iets wat ze nog wel kan doen voor de nabestaanden: een crowdfundingsactie starten om geld op te halen voor de uitvaart.

De 19-jarige Roos zat gisteren in de tram waar Gökmen T. het vuur opende, ze kwam daarbij om het leven. "Ze was vrolijk, opgewekt, open, lief. En ook een beetje gek", vertelt buurvrouw Martje Beniest aan RTL Nieuws.

'Niet nog meer financiële problemen'

Roos woonde samen met haar vader in Vianen. "Mijn buurman heeft het niet breed", vertelt Martje. "Ik weet zelf wat er allemaal bij een uitvaart komt kijken. Ik wil hem helpen zodat hij niet nog meer financiële problemen krijgt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nabestaanden in rouw om overleden Roos (19): 'Ze had een immens groot hart'

'Niet druk maken over die rotcenten'

"Roos was zijn alles, zijn oogappeltje. Dit is iets wat ik moest en kon doen voor hem. Ik hoop dat hij zich daardoor meer kan focussen op het rouwen. Hij moet en mag verdrietig zijn, hij moet zich niet druk maken over die rotcenten. Zo kan hij afscheid nemen zonder zorgen."

De crowdfundingsactie is vanmiddag gestart en inmiddels stromen er al honderden euro's binnen voor de uitvaart. "Ik heb dit in overleg met hem gedaan. Natuurlijk wil hij het eigenlijk op eigen kracht doen als vader, maar dat gaat niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore