24 Oktoberplein

Dit weten we over de slachtoffers van de schietpartij in Utrechtse tram

19 maart 2019 13:20 Aangepast: 19 maart 2019 21:13
Bloemen bij de gedenkplek voor de slachtoffers van de schietpartij op het 24 Oktoberplein. Beeld © ANP Foto

Een dag na de schietpartij in een Utrechtse tram is meer bekend geworden over de slachtoffers. Rinke Terpstra (49) en Roos Verschuur (19) kwamen om het leven. Het derde dodelijke slachtoffer is een man van 28 uit Utrecht.

De 49-jarige Terpstra was jeugdtrainer bij voetbalclub Desto in Utrecht. De club reageert met grote verslagenheid en verbijstering op het nieuws. "Hij was sinds lange tijd bij Desto betrokken, waar hij zelf voetbalde, tenniste en daarnaast zijn beide zoons en dochter vol passie trainde."

Nabestaanden

Terpstra laat een vrouw en drie kinderen achter. Twee van hen gaan naar het Christelijk Gymnasium in Utrecht, de derde naar basisschool Waterrijk. Beide scholen besteden vandaag aandacht aan zijn overlijden.

'Hard aangekomen'

De 19-jarige Roos Verschuur is het tweede slachtoffer over wie meer bekend is. Zij woonde in Vianen en werkte daar bij de Kwalitaria Délifrance. Haar werkgever reageerde vanochtend aangeslagen op haar overlijden. "Het is hard aangekomen", zegt een medewerker. 

De Kwalitaria blijft in ieder geval vandaag en morgen nog dicht. De medewerkers komen deze week bij elkaar om afscheid van Roos te nemen.

'Ik dacht: het zal toch niet'

De 19-jarige Roos was lief, spontaan, een leuke meid, vertellen nabestaanden vandaag. "Toen ik het hoorde over de schietpartij, geloofde ik het echt niet", vertelt vriend Zakaria aan RTL Nieuws. "Zoiets gebeurt toch niet in Nederland? En toen hoorde ik dat er doden waren. Ik dacht: het zal toch niet, ik ken zo veel mensen in Utrecht. Het bleek Roos te zijn, ik schrok me dood, ik wist niet wat ik hoorde."

"Het was een voorbeeld voor iedereen", vertelt een andere vriend, die liever anoniem wil blijven. "Zo zachtaardig, zo begaan, met zo'n immens groot hart. Zo zou iedereen moeten zijn. Ik heb onmenselijk veel pijn en verdriet en hoop nog altijd dat ik wakker word uit een nachtmerrie."

Niets bekend

Over het laatste dodelijke slachtoffer is voorlopig niet meer bekend dan dat het om een man van 28 uit Utrecht gaat.

Volg de laatste ontwikkelingen over de schietpartij in ons liveblog.

Aangehouden

Bij de schietpartij raakten verder drie mensen zwaargewond: een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 74-jarige man uit De Meern en een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein. In de hectiek na de schietpartij liepen voor zover bekend nog eens vier mensen lichte verwondingen op, bijvoorbeeld omdat ze vielen.

Volgens de politie en het Openbaar Ministerie is uit het onderzoek tot nu toe geen enkele relatie gebleken tussen hoofdverdachte Gökmen T. en de slachtoffers. De 37-jarige T. werd gisteravond aangehouden in Utrecht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore