Tram

Tweede slachtoffer schietpartij Utrecht bekend: 19-jarig meisje

19 maart 2019 10:40 Aangepast: 19 maart 2019 11:46
De Kwalitaria in Vianen sloot maandagmiddag eerder haar deuren vanwege het sterfgeval. Beeld © RTL Nieuws

Bij de schietpartij in een tram op het Utrechtse 24 Oktoberplein zijn drie mensen om het leven gekomen. Een van hen is de 19-jarige Roos.

Dat bevestigt het hoofdkantoor van haar werkgever, de Kwalitaria Délifrance in Vianen. "Haar overlijden is hard aangekomen."

Ontwikkelingen

Een vriend van Roos zegt tegen RTL Nieuws dat hij er '100 procent zeker' van is dat zij Gökmen T. niet kende. Dat wordt bevestigd door nieuwe informatie van de politie: tot nu toe is geen enkele relatie gevonden tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers. 

De laatste ontwikkelingen in deze zaak zijn te volgen via ons liveblog.

Gewonden

Naast Roos kwam ook Rinke Terpstra om het leven bij de schietpartij in de tram. Hij was jeugdtrainer bij voetbalclub Desto in Utrecht. Hij laat een vrouw en drie kinderen na. 

Over het derde slachtoffer is nog niets bekend. Vijf gewonden liggen nog in het ziekenhuis, van drie van hen is de toestand ernstig.

Onbekend

Hoofdverdachte van de schietpartij op het 24 Oktoberplein is de 37-jarige Gökmen T. Hij werd na een urenlange klopjacht gearresteerd. Over zijn motief voor de aanslag is nog niks bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle drie verdachten schietpartij Utrecht nog vast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore