Dodelijke schietpartij

Vader verdachte schietpartij Utrecht: 'Als hij het gedaan heeft, moet hij boeten'

18 maart 2019 22:30 Aangepast: 19 maart 2019 05:56
Opsporingsfoto Gökmen T. Beeld © Politie

De vader van Gökmen T., die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in Utrecht, heeft bij een Turks persbureau gereageerd op de gebeurtenissen. "Wat kan ik doen? Niemand heeft het recht om iemand van het leven te beroven."

De vader van T. zegt in Turkse media dat hij zijn zoon al 11 jaar niet gesproken heeft. Hij zou in 2008 gescheiden zijn van de moeder van T., waarna hij terug verhuisde naar Turkije. 

'Je kunt iemand nooit echt kennen'

Over de schietpartij in Utrecht zegt hij: "Ik weet niet wat zijn gedachten waren op dat moment. Je kunt iemand nooit echt kennen, zelfs als je met iemand onder één dak hebt gewoond. Als hij het gedaan heeft, moet hij ervoor boeten. Dan zal hij de gevolgen van zijn daad moeten ondervinden."

T. werd vanavond opgepakt bij een inval in een pand aan de Oudenoord in Utrecht. Het is nog niet bekend hoe de politie hem op het spoor is gekomen. Ook een tweede verdachte is aangehouden. Wat zijn rol precies was, wordt nog onderzocht.

Verkrachtingszaak

Over het motief van T. is nog niets zeker. Autoriteiten houden rekening met terrorisme, maar ook een motief in de relationele sfeer wordt niet uitgesloten.

Het is niet de eerste keer is dat T. in aanraking komt met justitie. Hij zou zich op 4 maart 2019 bij de rechter hebben moeten verantwoorden omdat hij verdachte was in een verkrachtingszaak, die in de nacht van 10 op 11 juli in 2017 zou hebben plaatsgevonden in Utrecht.

Het Openbaar Ministerie wil dit alles niet bevestigen, maar zegt wel dat T. een bekende is van justitie. Verder zeggen ze geen uitspraken te doen over de achtergrond van de verdachte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Teruglezen: aanslag Utrecht van minuut tot minuut

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore