'Het was heel hectisch'

Ooggetuige schietpartij Utrecht: 'Er werd meteen aan de noodrem getrokken'

18 maart 2019 15:42 Aangepast: 19 maart 2019 05:51
Beeld © ANP

De schoonmoeder van Bram zat in de tram waar de schietpartij plaatsvond. Ze zat in de voorste coupé, de schietpartij was in de achterste coupé. "Mensen renden meteen naar buiten."

Zijn schoonmoeder is volgens hem getraumatiseerd, dus Bram vertelt haar verhaal. "Vrij snel nadat de tram de halte verliet, werd er aan de noodrem getrokken", vertelde zijn schoonmoeder.

Paniek

Ze was opgestapt bij het 24 Oktoberplein. Nadat de tram een paar seconden reed, ging het mis. "Ze heeft de schoten niet gehoord omdat de tram twee losse coupés had, maar ze heeft wel de paniek uit zien breken, die sloeg over op de voorste coupé. Mensen renden naar buiten", vertelt Bram. "Ondanks dat de trambestuurder riep om binnen te blijven."

"Het was nogal hectisch, maar de politie was snel ter plaatse." Zijn schoonmoeder belde hem meteen toen de situatie onder controle was en vertelde dat ze in orde was. "Iedereen werd de tram weer ingeleid voor een verhoor. In de tram was het toen veiliger dan daarbuiten, omdat de daders waren weggerend." Ze weet niet zeker of er één dader is of dat er meerdere daders zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Drie doden en negen gewonden bij schietpartij Utrecht

Meerdere slachtoffers

"Mensen wilden volgens haar zo snel mogelijk de tram uit. Ze heeft gezien hoe iemand de tram uit strompelde en daarna werd gereanimeerd. Hoe het nu met die persoon gaat, weet ze niet."

Zijn schoonmoeder heeft meerdere slachtoffers gezien. Ze weet niet hoeveel schutters er zijn. Vrij snel nadat de schoten waren gelost, zijn de dader of daders er vandoor gegaan. "Ze vertelt dat het voelt alsof ze in een slechte film is beland, het moet echt nog even bezinken. Haar adrenaline zit nog heel hoog."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Daan zat in de tram van de schietpartij: 'Ik dacht: ik moet hier weg'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore