Maasstad Ziekenhuis

Gezin van doodgestoken meisje (8) niet in beeld bij jeugdbescherming

16 maart 2019 12:43 Aangepast: 16 maart 2019 15:32
Politie bij het ziekenhuis in Rotterdam Beeld © ANP

Het gezin van het 8-jarige meisje, dat gisteren werd doodgestoken in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, was niet bekend bij jeugdzorg. Haar vader zit vast als verdachte.

"Het meisje was niet in beeld bij jeugdbescherming. Ook niet in het verleden", zegt een woordvoerder van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond tegen RTL Nieuws. "Het Crisisteam kreeg melding via Veilig Thuis en is toen meteen in actie gekomen." De politie trof het meisje aan op de afdeling radiologie. Het vermoedelijke wapen is veiliggesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader opgepakt voor doodsteken dochter (8): 'Heel heftig en naar'

'Het was een heftige nacht'

De 41-jarige vader was gisteren bij het ziekenhuis, maar was samen met zijn dochter weer weggegaan. Rond 21.30 uur meldde de vader zich weer bij het Maasstad. Hij vertelde waar het meisje in het ziekenhuis lag. Daarop vonden agenten haar zwaargewond.

Medewerkers van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond zijn enorm geschrokken. "Het was een heftige nacht. We zijn best wel wat gewend, maar dit was afschuwelijk."

Reactie ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is geschokt door het incident en laat in een reactie weten dat ze het afschuwelijk vinden. "We leven mee met de nabestaanden van het meisje. De betrokken medewerkers en hun collega’s zijn erg aangeslagen. Wij bieden alle betrokkenen ondersteuning aan en ook komende dagen is er nazorg voor hen geregeld."

Het meisje was niet opgenomen in het ziekenhuis, laat het Maasstad weten. "Andere bezoekers of patiënten zijn, voor zover wij nu weten, niet geconfronteerd met wat er gebeurd is. Een deel van het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Er hangen op veel punten camera’s. De beelden van gisterenavond zijn veiliggesteld en worden overgedragen aan de politie voor het onderzoek. Intern gaan wij uiteraard ook evalueren wat er gebeurd is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore