Ontglipt aan bewakers

'Ontsnapte gevangene Vught liep gewoon met bezoek mee naar buiten'

15 maart 2019 21:49 Aangepast: 15 maart 2019 22:01
De luchtplaats van de penitentiaire inrichting Vught. Beeld © ANP

De gevangene die vorige week donderdag ontsnapte uit de Penitentiaire Inrichting in Vught, liep gewoon met het bezoek mee naar buiten. Dat blijkt uit camerabeelden.

De gedetineerde zag na het bezoekuur kans zich zonder dat iemand dat doorhad, te voegen bij een groep bezoekers die op het punt stond te vertrekken. Dat meldt het Brabants Dagblad.

Hij werd ruim twee uur later pas gemist. "Dat was op een van de vier dagelijkse telmomenten in het Huis van Bewaring van de PI Vught", aldus woordvoerder Robert Meijer in een interview met de krant. "Elke gedetineerde moet dan naar z'n cel. De deur gaat op slot en pas de volgende ochtend om half acht open."

Cel was leeg

De cel van de man, die vastzat voor het neersteken van een Turkse vader in Oss, bleek leeg. "Volgens de standaardprocedure worden eerst de inrichting en het omliggende terrein doorzocht. Daar was hij niet. Dus werd meteen de politie gealarmeerd."

"Daarna zagen we op camerabeelden terug dat hij 's middags in een auto was gestapt." De man, die in voorarrest zat, is zondag in Oss opgepakt.

Andere afdeling

De man zat in het Huis van Bewaring, waar het bezoek en de gedetineerde aan dezelfde tafel zit, met alleen een verhoogde glasplaat in het midden.

Na zijn nieuwe arrestatie zit de gedetineerde op een andere afdeling. "Met een ander regime", aldus Meijer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gedetineerde ontsnapt uit gevangenis Vught

`