Relatieproblemen

Man rijdt met hijskraan huis binnen: 'De ravage is echt enorm'

15 maart 2019 11:55 Aangepast: 15 maart 2019 13:22
Het huis in Gendt raakte zwaar beschadigd.

"Ik schrok wakker van een enorme knal." Inwoners van het Gelderse Gendt zijn enorm geschrokken van het nieuws dat een 56-jarige plaatsgenoot met een hijskraan een huis binnen is gereden. "Hij ramde het huis, precies boven de slaapkamer van zijn ex-vrouw."

De man vernielde vannacht rond 5:00 uur met de hijskraan een woning aan de Henri Dunantstraat in het Gelderse Gendt. 

Ex-vrouw

Volgens de buren woonde de ex-vrouw van de man in het huis. Zij zou thuis zijn geweest toen hij naar binnen reed met de grijper. "Het stel was al een tijdje uit elkaar. Ik dacht dat het wel goed ging na de breuk. Hij kwam regelmatig bij mij op de koffie", vertelt een overbuurman die verder niet met zijn naam wil worden genoemd.

"Maar blijkbaar zijn bij hem toch de stoppen doorgeslagen. Diep triest."

Erg verdrietig

Een andere buurman vertelt: "Ik werd er wakker van. De herrie was enorm." 

De overbuurman vervolgt: "Het is ontzettend verdrietig en treurig." De man is volgens de overbuurman precies boven de slaapkamer van de vrouw naar binnengereden. "Ik heb begrepen dat zij net op tijd is gevlucht en niet gewond is geraakt."

Enorme ravage

De 56-jarige man raakte zelf wel gewond en hij ligt in het ziekenhuis, laat de politie weten. Het is niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn. 

De woning is afgezet met linten, zeggen buren. Het dak van het huis is gesloopt. Ook de dakkapel en voorpui zijn flink beschadigd. "En de man heeft ook nog meerdere auto's die op het terrein stonden, vernield met de kraan."

Relationele sfeer

Volgens de buren woonde de man niet meer in de woning dat op een bedrijventerrein staat, maar is zijn bedrijf daar nog wel gevestigd. 

De politie laat weten dat de oorzaak vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. "Daarom doen we verder geen mededelingen", zegt een politiewoordvoerder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore