Seksueel misbruik

Stormloop bij Korrelatie na Jackson-documentaire Leaving Neverland

15 maart 2019 03:36 Aangepast: 15 maart 2019 13:08
Beeld © HBO

De documentaire Leaving Neverland over twee mannen die zeggen te zijn misbruikt door Michael Jackson heeft geleid tot een toename van meldingen van seksueel misbruik bij hulpinstanties.

De landelijke hulplijn MIND Korrelatie zegt in NRC Next dat sinds vorige week vrijdag de documentaire voor het eerst in Nederland werd uitgezonden het meer dan zeshonderd hulpvragen heeft binnengekregen die gerelateerd zijn aan kindermisbruik. Dat zijn er veel meer dan in andere weken.

Misbruik in kindertijd

In het vier uur durende Leaving Neverland vertellen twee mannen hoe de in 2009 overleden popster Michael Jackson hen tijdens hun kindertijd seksueel misbruikte.

De documentaire is omstreden, omdat er geen bewijs wordt opgevoerd en de dode popster zich niet kan verdedigen tegen de beschuldigingen.

Kijkers verdeeld door Michael Jackson docu

Waren het schokkende onthullingen of beschuldigingen om geld? Nederland is verdeeld.

Impact enorm

Desalniettemin is de impact enorm, meldt de krant. "Sommige mensen beseffen nu pas dat hen iets is aangedaan", zegt klinisch psycholoog Iva Bicanic. Ze heeft in de afgelopen week honderden berichten ontvangen van 'voornamelijk veertigers” die zich herkenden in Leaving Neverland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duits ‘misbruikslachtoffer’ Jackson eerder ontmaskerd als bedrieger

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`