Ga naar de inhoud
Ontucht in Gelderland

'24 misbruikslachtoffers' in Alem, dorp van 600 inwoners

Voornamelijk minderjarige slachtoffers zouden zijn betrokken bij de misbruikzaak. Beeld © Google Streetview

Bij de grote ontuchtzaak in het Gelderse dorp Alem zijn 24 voornamelijk minderjarige slachtoffers betrokken. Dat heeft een van de raadslieden namens de slachtoffers gezegd na afloop van een zitting in de rechtbank in Zutphen.

De 46-jarige Anthony B. werd afgelopen zomer opgepakt op verdenking van het plegen van ontuchtige handelingen met vijf kinderen. Kort voor zijn aanhouding zou hij een harde schijf hebben weggegooid. De meeste slachtoffers hadden niet in de gaten dat ze gefilmd werden.

Logeerpartij

Volgens De Gelderlander heeft een 11-jarige meisje de misbruikzaak aan het licht gebracht nadat ze bij de dochter van de verdachte had gelogeerd.

De zaak hakt erin in Alem, een dorp in de gemeente Maasdriel dat ruim 600 inwoners heeft. Bij de zitting waren veel ouders aanwezig. Vanwege de drukte konden belangstellenden ook in een tweede zaal via een videoverbinding meekijken.

Man
Lees ook
Man (45) vast om misbruiken vijf kinderen in Maasdriel

Bekentenis

B. heeft een deel van de feiten bekend. Hij wordt ook verdacht van het plegen van ontucht met enkele minderjarigen. In januari maakte het Openbaar Ministerie al bekend dat het om veel meer dan de eerder genoemde acht slachtoffers gaat.

Een groot deel van de slachtoffers heeft zich bij twee advocaten aangesloten. Niet alleen ouders maar ook kinderen die op de beelden staan, willen tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak een slachtofferverklaring afleggen.

Achter gesloten deuren

Op verzoek van hun advocaten wordt dat deel van de zaak achter gesloten deuren behandeld, bepaalde de rechtbank vandaag.

De strafzaak wordt mogelijk eind juni inhoudelijk behandeld. "Ik heb het mentaal erg zwaar deze periode. Ik leef in onzekerheid over mijn toekomst'', zei B. tegen de rechters. Hij blijft voorlopig vastzitten.