'Prettig gesprek'

Bijeenkomst Haga Lyceum met burgemeester Halsema trekt 50 mensen

13 maart 2019 23:26 Aangepast: 13 maart 2019 23:46
De bijeenkomst van ouders van het Haga Lyceum en burgemeester Halsema van Amsterdam. Beeld © ANP

De informatieavond over de situatie op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam is bezocht door ongeveer vijftig betrokkenen. Ze konden praten met burgemeester Femke Halsema, die de gesprekken omschreef als 'een eerste begin'.

Halsema zei dat het 'prettig' was dat ze met ouders heeft kunnen praten.

De burgemeester en onderwijswethouder Marjolein Moorman hebben het schoolbestuur van het lyceum opgeroepen per direct op te stappen. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid krijgen leerlingen op het islamitische lyceum salafistisch getinte lessen en hebben bestuurders banden gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderwijsinspectie prijst bestuur omstreden Haga Lyceum in conceptrapport

Na afloop van bijeenkomst in het congrescentrum Rhone zei Halsema dat 'sommige mensen boos waren', maar dat ze ook aan een aantal aanwezigen duidelijk heeft kunnen maken welke zorgen de gemeente over het Cornelis Haga Lyceum heeft.

Voortijdig vertrokken

Een handjevol mensen verliet om onbekende redenen voortijdig de informatiebijeenkomst. Ze riepen dat geen vertrouwen hebben in de gemeente en de burgemeester. De informatieavond zou eigenlijk gisteravond zijn gehouden op een kleinere locatie. Die bijeenkomst werd afgeblazen omdat er te weinig plek was voor alle ouders die de avond wilden bijwonen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore