Reizigers boos

Bijna helft passagiers gestrande TUI-Boeings weer thuis: 'Iedereen is gaar'

13 maart 2019 22:53 Aangepast: 13 maart 2019 22:59
De laatste van de drie Boeing 737 Max-toestellen van TUI Nederland staat op Schiphol. Beeld © ANP

De passagiers van reisorganisator TUI die gisteravond met een Boeing 737 Max strandden op Gran Canaria, zijn vanavond alsnog op Schiphol geland. 172 andere reizigers, onderweg vanuit het Egyptische Hurghada, zitten nog vast in Bulgarije.

De 160 reizigers uit Gran Canaria waren gisteren vertrokken uit Gambia, maar werden onderweg geconfronteerd met het plotselinge vliegverbod voor het type toestel waarin ze werden vervoerd. Ze zijn met een ander vliegtuig naar Schiphol gevlogen.

Technisch probleem

Minder gelukkig verliep het de reizigers die strandden in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. TUI stuurde ook daar een vervangend vliegtuig naartoe om ze op te halen, maar de bemanning kreeg de melding dat er een technisch probleem was. Daarom werd de terugvlucht naar Nederland geschrapt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Met TUI-Boeing gestrand op Gran Canaria: 'Sla nog maar even een kruisje'

"Enkele tientallen mensen waren bij de gate al in een bus naar het vliegtuig gestapt, toen de mededeling kwam", vertelt één van de reizigers aan het persbureau ANP. "Toen was het wel even mis. Ze werden boos op het Bulgaarse personeel, dat ook niets wist." Volgens de passagier is 'iedereen nu flink gaar'.

Wéér naar vliegveld

De passagiers zijn vandaag weer teruggebracht van het vliegveld naar hotels in het centrum van Sofia. Daar zullen ze de nacht doorbrengen. Het is de bedoeling dat ze in de loop van de ochtend wéér naar het vliegveld gaan. TUI laat een nieuw vliegtuig komen waarmee ze naar Nederland moeten worden gebracht.

Extra vakantiedag voor gestrande passagiers

Voormalig RTL Z- en RTL Nieuws-verslaggever Hella Hueck zat in de TUI-Boeing die onverwachts uitweek naar Gran Canaria. Ze doet verslag.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Omstreden toestel 737 Max nu overal aan de grond na maatregel Boeing

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore