Beveiligde parkeerplaats

Daniëls auto compleet leeggeroofd tijdens vakantie: 'Zelfs de achterbank weg'

13 maart 2019 13:45 Aangepast: 13 maart 2019 14:18
De auto van Daniël werd compleet gestript Beeld © Privéfoto

Even samen een paar daagjes weg voor zijn verjaardag, dat was het plan. En die dagen op Malta waren fijn. Maar toen Daniël en Raven uit Terneuzen terugkwamen op de parkeerplaats bij de luchthaven in Charleroi, was hun vakantiegevoel snel verdwenen. De hele auto was gestript.

"Ik had er al een slecht voorgevoel over", vertelt Daniël (23) nu hij weer thuis is in Nederland. Zijn vriendin Raven boekte een tijdje terug de vakantie als cadeautje voor zijn verjaardag, hij zou de parkeerplaats voor zijn auto regelen. Na een zoekopdracht op Google dook al snel Quick Parking Charleroi op.

'Ze wilden alles van de auto weten'

"De website zag er goed uit, stond goed aangeschreven, niets verdachts." 'Veilig, betrouwbaar, bewaakt', zo klinken de kenmerken van de parkeerplaats op de website. Meer dan 100.000 mensen parkeerden er in het afgelopen jaar, staat er. "Het was wel wat gek dat we door moesten geven wat voor auto we hadden, welk type, welke kleur, welke uitvoering."

Daniël Daniël

Daniël had een witte Volkswagen Golf GTI. Toen hij in Charleroi bij de parkeerplaats aankwam, kreeg hij toch een naar gevoel om zijn 'liefhebbersauto' daar achter te laten. "Het was niet echt bewaakt. Wel omheind, maar er waren geen camera's." Toch zal het wel goedkomen, dacht hij. Daniël liet daarom zijn auto achter en werd met een busje naar het vliegveld gebracht. "Ik wou mijn vakantie er niet door laten verpesten dus ik heb er verder niet meer aan gedacht."

'Ik wist: dit is foute boel' 

Een paar dagen later kwam het stel terug van vakantie. "Het viel me al gelijk op dat de verlichting van de parkeerplaats pas aanging toen wij aankwamen. We liepen richting de auto en ik zag dat er een hoes op lag. Ik wist: dit is foute boel."

Er lag opeens een doek over de auto van Daniël Er lag opeens een doek over de auto van Daniël

Hij waarschuwde zijn vriendin Raven: "Ik zei: schat, schrik niet, er is waarschijnlijk ingebroken." Hij trok het doek er langzaam af. "Eerst zag ik dat de achterlichten waren verdwenen. Oke, dat is nog niet zo heel erg, dacht ik. Toen zag ik dat de bumper weg was, de grill, de koplampen. Ik opende de deur en ik schrok. Tot mijn verbazing was de volledige binnenkant verdwenen."

Zelfs de achterbank was weg

Het stuurwiel, de navigatie, de radio, de stoelen, alles was gestolen. "Zelf mijn achterbank was weg. De volledige auto was gestript."

Artikel gaat verder onder de video:

Daniël voelde zich machteloos. "We waren emotioneel. Iemand zit aan je spullen waar je zo hard voor hebt gewerkt. We waren er erg van geschrokken." 

Twintigste keer in drie maanden

Een medewerker van de parkeerplaats werd erbij gehaald en hij reageerde gelaten. "Hij zei dat we het vast wel vergoed kregen van de verzekering. We belden de politie. Toen zij kwamen, zeiden ze dat het al de twintigste keer in drie maanden tijd was dat ze voor zo'n diefstal naar deze parkeerplaats moesten komen. Maar ze troffen nog nooit zo'n lege auto aan." De auto werd meegenomen door de politie voor sporenonderzoek, maar over het verdere onderzoek is Daniel niet meer geïnformeerd.

De schade is getaxeerd op 18.000 euro. "Ik wil mensen hier echt voor waarschuwen, want ik hoop dat niemand dit hoeft mee te maken."

De auto werd door de politie meegenomen. De auto werd door de politie meegenomen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore