Terreurbanden school

Aanvraag zeven nieuwe vestigingen van Haga Lyceum wordt afgewezen

12 maart 2019 14:21 Aangepast: 12 maart 2019 14:47
Het Cornelius Haga Lyceum van de Stichting Islamitisch Onderwijs. Beeld © ANP

De aanvraag van het Cornelius Haga Lyceum om zeven nieuwe vestigingen van de school te openen in het hele land, wordt afgewezen. Dat zei minister van Onderwijs Arie Slob in de Tweede Kamer.

De Amsterdamse school, waar leerlingen onder salafistische invloed zouden staan, kan geen vestigingen in bijvoorbeeld Den Haag en Utrecht openen, zegt Slob.

Vorige week sloegen de minister van Justitie en Veiligheid, de AIVD en de NCTV alarm over het Cornelius Haga Lyceum. Er zouden onder meer signalen zijn dat het bestuur al jarenlang contact zou hebben met een terroristische groepering.

Niet naar school sturen

Premier Rutte raadde ouders daarna aan om hun kinderen niet naar de Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam te sturen. "Als ik kinderen zou hebben, zou ik ze er niet heen sturen." Rutte: "Wij hebben grote zorgen over deze school. Het is belangrijk dat ouders zich daar rekenschap van geven."

Het kabinet werkt aan wetgeving die het gemakkelijker maakt om scholen te sluiten als ze les geven op een manier die niet strookt met de Nederlandse normen en waarden.

Ontkennen banden

De bestuursvoorzitter van het Cornelius Haga Lyceum ontkent alle berichtgeving van de minister van Justitie en Veiligheid, de AIVD en de NCTV over de school.

"Dit is complete bagger", zei bestuursvoorzitter Söner Atasoy eerder in reactie tegen RTL Nieuws. "Ik reageer alleen op feitelijkheden, maar die zijn er in dit verhaal niet. Er is geen enkel bewijs."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore