Vluchten geschrapt

'Het wordt de hele week kletsnat'

11 maart 2019 07:53 Aangepast: 11 maart 2019 10:50
Archieffoto. Beeld © ANP

"Het wordt weer een onstuimig dagje", zegt Nicolien Kroon van Buienradar. Ook vandaag is het kletsnat en waait het flink door. De rest van de week hetzelfde beeld: veel wind en lage temperaturen.

Vanochtend vallen er 'echte maartse buien', zegt Nicolien Kroon. Soms vallen er buien met hagel. Er is ook kans op onweer. In het oosten komt natte sneeuw voor.

Stormachtig

De wind komt vandaag uit het westen en zuidwesten. Die is opnieuw vrij krachtig tot krachtig. 

Aan de kust en op het IJsselmeer kan het zelfs stormachtig zijn. In het noordwestelijk kustgebied is in de loop van de ochtend stormkracht 9 mogelijk.

Zo hard waait het nu in Nederland:

Nicolien Kroon: "Het wordt niet zo gek als gisteren, maar de windstoten kunnen wel weer heftig zijn met 90 kilometer per uur." In verband met de zware windstoten is code geel van kracht.

Grijs en nat

De komende dagen verandert er weinig. "Het wordt de hele week kletsnat", zegt de weervrouw.

"Het is een komen en gaan van storingen vanuit het westen. Tot en met zaterdag is het in ieder geval grijs en nat met heel veel wind. Zondag lijkt iets beter te worden."

Vluchten geannuleerd

Vanwege het onstuimige weer zijn op Schiphol vluchten geannuleerd. KLM meldt dat 67 vluchten niet doorgaan. Reizigers krijgen het advies om de actuele informatie over vluchten goed in de gaten te houden vanwege de annuleringen en mogelijke vertragingen.

Op de weg had het verkeer ook behoorlijk last van de regen en de wind. De dagelijkse files waren volgens de ANWB langer dan gebruikelijk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore