Total loss

Tilburgse familie verliest twee auto's door storm: 'Geluk dat we er niet in zaten'

10 maart 2019 16:32 Aangepast: 10 maart 2019 18:01
De beschadigde auto's. Beeld © Toby de Kort / De Kort Media

De familie Mommers uit Tilburg heeft vandaag een ongeluksdag. Door de storm is een boom afgebroken en recht op twee van hun auto's terechtgekomen.

De auto's zijn van Marion Mommers en haar moeder, vertelt ze aan RTL Nieuws. "Mijn moeder is op bezoek. We zaten rond 13.00 uur net lekker te eten, toen we gestoord werden door de boom die omsodemieterde door de wind. Daarna kon ik geen hap meer door m'n keel krijgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Code oranje in het zuiden: schade door eerste storm van het jaar

De grijze auto van haar moeder is het ergst geraakt. "Die is total loss, daar kan je niets meer mee. Het is nu een cabrio zonder zijdeuren. Maar wat een geluk dat we niet in de auto zaten, want dan waren we er niet meer geweest."

Boos

Marion is boos op de gemeente dat dit gebeurd is, zegt ze. "Er staan hier veel van dit soort bomen, die niet onderhouden worden. Nu is deze gewoon afgebroken, terwijl de wortels nog in de grond staan. Er wordt geen sodemieter aan gedaan."

"Wat een geluk dat we niet in de auto zaten", zegt Marion. "Wat een geluk dat we niet in de auto zaten", zegt Marion.

"We moeten eigenlijk nog weg naar een verjaardag. We zijn wel later, want we moeten nog op de takelwagen wachten. Gelukkig hebben we een fijne familie, die ons straks komt halen en weer thuisbrengen."

Daken vliegen in de lucht, auto's verwoest door storm

Het was code oranje in het zuiden en westen van het land door zeer zware windstoten. Op beelden is de schade op verschillende plekken goed te zien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore