Zeer harde windstoten

Duiker vindt vermist bemanningslid niet in gezonken schip Vlissingen

09 maart 2019 22:41 Aangepast: 10 maart 2019 01:34
De duikers opereren vanaf dit bergingsschip Beeld © Provicom

Bij Vlissingen is een duiker het water in gegaan om te zoeken naar het vermiste bemanningslid van het gezonken binnenvaartschip. Gekeken werd of de man misschien nog aan boord is. Na middernacht ontbrak nog steeds elk spoor en werd de zoekactie gestaakt.

Ambulance en brandweer stonden klaar aan de kant. De politie en de Kustwacht hebben gezocht tot het donker werd, met onder meer een helikopter en reddingsboten. Daarna werd gewacht op laag water, om met duikers aan boord te kunnen gaan. 

Gezonken

Het binnenvaartschip vervoerde zand en voer van Hansweert naar Vlissingen. Het had in de middag water gemaakt in de monding van de Sloehaven en is daarna helemaal gezonken.

Volgens de veiligheidsregio waren er twee mensen aan boord. Eentje is door een te hulp schietende boot uit het water gehaald. Deze man, de eigenaar van het schip, is naar het ziekenhuis in Goes gebracht en is inmiddels weer thuis. Van de ander, een werknemer, ontbreekt nog elk spoor.

Scheepvaartverkeer stil

Het schip ligt niet in de vaargeul. In verband met de operatie lag het scheepvaartverkeer stil.  

het schip was in de problemen gekomen tijdens het hoogtepunt van het stormachtige weer dat hoge golven veroorzaakte in de Westerschelde. Of dat ook de oorzaak is waardoor het schip zonk, is niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zeer zware windstoten: windmolen valt op boerderij en rondvliegende dakplaten

Twee reddingsboten zochten overdag vergeefs naar het vermiste bemanningslid Twee reddingsboten zochten overdag vergeefs naar het vermiste bemanningslid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore