Finale Wie is de Mol?

Sarah wint en Merel is de Mol: 'Ik ben als een kameleon te werk gegaan'

09 maart 2019 20:51 Aangepast: 10 maart 2019 08:32
Merel Westrik is de Mol. Beeld © AVRO/TROS

Het is bekend: Merel is de mol in de negentiende editie van Wie is de Mol?. Vanavond was live op tv de ontknoping van het razend populaire programma en kwamen fans eindelijk meer te weten hoe de saboteur van 2019 te werk is gegaan. "Ik was rommelig, chaotisch en bloedfanatiek tegelijk."

Is het Sarah Chronis, zanger Nielson of nieuwslezeres Merel Westrik? Na weken van speculeren krijgen fans vanavond eindelijk duidelijkheid over de negentiende Mol die dit jaar in Colombia werd opgenomen. 

Razend populair

Niels stond op het laatste moment bovenaan in de Wie is de Moll poll. Maar RTL Nieuws-presentatrice Merel Westrik bleek dus de Mol te zijn.

Haar tactiek? "Ik ben als een kameleon te werk gegaan. Alle eigenschappen die ik in me heb, heb ik vergroot. Rommelig, chaotisch en bloedfanatiek waardoor ik de ideale kandidaat leek. Soms deed ik alsof ik opdrachten niet goed begreep. Ik zorgde er altijd wel voor dat ik in een sleutelpositie terechtkwam."

Enorme opluchting

Merel gaf in de live-uitzending toe dat het een enorme opluchting voor haar is, dat nu bekend is dat zij de Mol is. Het was niet altijd makkelijk om die rol te spelen, omdat ze de kandidaten ook zo ontzettend aardig vond.  

Voor iedere kandidaat had Merel vanavond een blad of bloem meegenomen, afkomstig uit de plaats waar de kandidaten uit het programma gingen. De bloemen en bladeren had ze gedroogd en ingelijst. De eerste overhandigde ze aan kandidaat Jamie.

Laagste pot ooit

De taak van de Mol is om de pot zo laag mogelijk te houden. Dat lukte Merel: de pot is de laagste ooit: 10.500 euro. 

Het programma was ook dit jaar weer razend populair. Iedere week zaten er 3 miljoen fans aan de buis gekluisterd en op Twitter verschenen dit jaar ruim 100.000 berichten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de beste molstreken ooit in WIDM

Merel beantwoordt maandag al je vragen

Maandag beantwoordt Merel in een Facebook-livestream van RTL Nieuws al je vragen. Om 12:30 uur is de Mol van 2019 live te zien.

`