Ga naar de inhoud
Michael Jackson

Honderden kijkers maken gehakt van documentaire Leaving Neverland

Vooraf was al duidelijk dat het de meest besproken documentaire van het moment zou worden. Op twitter regent het reacties over Leaving Neverland, de documentaire waarin twee mannen claimen als kind jarenlang te zijn misbruikt door Michael Jackson. Veruit de meeste kijkers laten op social media geen spaan heel van de documentaire.

Dat de twee hoofdrolspelers in het verleden al meermalen onder ede hebben verklaard dat er niets oneerbaars gebeurd is, dat Michael Jackson vrijgesproken in de rechtbank na jarenlang onderzoek en dat hij zich nu niet meer kan verdedigen: het was allemaal al bekend.

Maar nu de 4 uur durende documentaire zonder enige kritische noot wordt uitgezonden, gaan kijkers los op de docu. Velen van hen zijn ervan overtuigd dat het de twee alleen om het geld te doen is. 

Michael Jackson-docu: 'Ik moest hem oraal bevredigen'

01:53
In de documentaire Leaving Neverland wordt Michael Jackson opnieuw beschuldigd van kindermisbruik. De familie van Michael is woedend en zegt dat het een geldkwestie is. "Zijn hele leven draaide om verbroedering."

Geen wederhoor

Aran Bade, entertainmentdeskundige van RTL Boulevard, zei vanmiddag al wel te snappen waarom de familie van Michael Jackson laaiend is over de docu. Er is geen enkel ruimte voor wederhoor, er wordt op geen enkele manier kritisch naar de beschuldigingen gekeken en de documentaire is dusdanig opgebouwd dat je als kijker al snel geneigd bent het allemaal te geloven. 

“Er zijn ontelbare beelden van hem met al die jongetjes. De familie komt aan het woord over het effect op hun leven, en hoe Michael in het leven van die jongens kwam. Je wordt met die beelden meegenomen naar Neverland en op de achtergrond hoor je de jongens tot in detail vertellen wat er gebeurde. Dat blijft hangen." 

Wat
Lees ook:
Wat je moet weten voor je Leaving Neverland kijkt