Ga naar de inhoud
Eurovisie Songfestival

'Als Duncan dit met dezelfde emotie live kan brengen, gaat-ie goed scoren'

Duncan Laurence heeft met Arcade 'een beetje een oldskool' songfestivalnummer. Beeld © Instagram Duncan Laurence

Waar het songfestivalnummer van Duncan Laurence aan doet denken? "Coldplay - in ieder geval aan het begin." De Belgische songfestivalkenner Peter van de Veire ziet wel kansen voor het nummer Arcade.

"Als Duncan het nummer live met dezelfde emotie, intentie en toon kan brengen als in de clip, gaat-ie sowieso goed scoren", zegt Van de Veire. Hij is sinds 2012 de vaste Vlaamse commentator bij het Eurovisiesongfestival

Hij voegt er direct aan toe dat het een onvoorspelbare competitie is. "Als de Balkanlanden een paar crappy dragqueens sturen die niet kunnen zingen, kun je opeens veel hoger eindigen."

Oldskool

Hij is niet de enige die aan Coldplay moest denken bij de eerste tonen; ook Johnny de Mol en Willeke Alberti hadden die band direct in hun hoofd toen ze het nummer voor het eerste hoorden bij De Wereld Draait Door. "Zo mooi, helemaal van deze tijd. Ik denk dat iedereen dit mooi vindt."

Met dat laatste is Van de Veire het niet helemaal eens. "Het is een mooi nummer, zelfs een beetje oldskool Eurovisie. Een ballad die wat bombastisch is, emotioneel, die laat voelen hoe zwaar het is om iemand te moeten missen. Allemaal zware thema's die heel erg Songfestival zijn, het publiek vindt dat meestal heel fijn."

Ook
Lees ook:
Ook Belgische kenner lyrisch over Waylon: 'Maar wel een ander jasje'

Minpuntje

De stem van Duncan is heel mooi, vindt Van de Veire. "Persoonlijk ben ik niet zo van de trage songfestivalliedjes, maar dit nummer is mooi en goed opgebouwd." 

Een minpuntje? "Als het dan toch een powerballad moet zijn, mis ik nog wel een ontploffing op het einde. Maar misschien vonden ze dat te voorspelbaar en hebben ze het daarom eruit gelaten."

Oké, nog één dingetje dan. "Het publiek vindt zo'n ballad fijn, maar het zorgt wel voor een soort stilstand. Ik voel geen vernieuwing. Zo'n act als de Common Linnets, dat was echt een bak zuurstof in deze liedjeswedstrijd. En dat terwijl ze eerst zo werden neergesabeld, 'Ilse en een cowboy'. Zo zie je maar."

Cornald
Lees ook
Cornald Maas vindt lied van Duncan Laurence 'onderscheidend'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore