Nederland

Maaltijdbox voor studenten tegen hun kater

16 april 2016 10:10 Aangepast: 12 februari 2019 12:40
Beeld © iStock

Twee studenten in Groningen hebben hét gat in de markt ontdekt: de Brakke Box, een maaltijdbox voor als het gisteravond net iets te gezellig was in de kroeg.

Misschien ken je het wel, je zat lekker in een café en het bier smaakte wel heel erg goed. Maar de volgende ochtend heb je het dan toch even zwaar. Als de nood het hoogst is, is de redding echter nabij. 

De studenten Mats Zwerink en Tim Wielinga putten bij hun bedrijfje uit eigen ervaring. Tim en Mats liepen een tijdje terug samen door de stad, de een had een kater en de ander niet, vertelt Wielinga aan RTL Z. Ze overlegden wat ze gingen eten en diegene die nuchter was kwam tot de conclusie dat het wel heel mooi zou zijn als je niet de deur uit zou hoeven voor eten.

Detox-thee en pijnstillers
Voortaan hoeven studenten dat ook niet meer. In de Brakke Box zitten allerlei spulletjes om je er weer bovenop te helpen: onder meer detox-thee, espresso, eieren met brood, soep en uiteraard pijnstillers.

Nu is er voor stappers alleen op vrijdag, zaterdag en zondag verlichting. Maar uitbreiding naar donderdag is wel zeker, aldus Wielinga.

Brommer gekocht voor bestellingen
Ze bezorgen nu nog zelf aan de deur, Wielinga heeft daarvoor een brommer gekocht. Je kunt tussen 10:00 en 14:00 bestellen. Het streven is om binnen 20 minuten, maximaal een half uurtje te bezorgen.

Wielinga en Zwerink bezorgen niet veel later op de middag, omdat ze dit werk erbij doen. Ze hebben ook nog een andere baan hebben. Een Brakke Box kost 8 euro.

Leuke feestjes
Vorig weekend was het eerste weekend voor de Brakke Box, er werden er zo'n 25 besteld. Wielinga en Zwerink bereiden niets thuis, ze kopen spullen in bij de groothandel en halen broodjes bij de bakker.

Toen we Wielinga belden was het nog voordat studenten konden bestellen. Hij hoopt vandaag weer zo'n 25 Brakke Boxen te kunnen afleveren 'er waren gisteren een paar leuke feestjes'.

Andere studentensteden
Voor de naamsbekendheid voor de Brakke Box hebben de initiatiefnemers een Facebookpagina, met bijna duizend likes.

De oprichters denken ook al na over uitbreiding naar andere studentensteden. Ze zijn er nog niet over uit hoe ze dat gaan doen, 'als het heel snel gaat zullen we dat misschien moeten uitbesteden'.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore