'Stap op'

Leuzen tegen PVV-kandidaten op muur woning en voetbalkantine

07 maart 2019 15:00 Aangepast: 07 maart 2019 15:11
Leuzen bij het huis van PVV'er Jeffrey Graansma. Beeld © Geert Wilders (Twitter)

De muur rond het huis van de Friese PVV-kandidaat Jeffrey Graansma is beklad met leuzen. Daarin wordt Graansma beticht van fascisme. Ook staat er: 'Stap op Jeffrey, denk zelf na.'

PVV-leider Geert Wilders twitterde vanmorgen een foto van de bekladding op de muur die rond de woning staat. "Walgelijk en onacceptabel!", schrijft hij daarbij.

Aangifte

De 19-jarige Graansma is kandidaat voor de provincialestatenverkiezingen die over twee weken worden gehouden. De partij doet aangifte. "We doen in dit soort zaken altijd aangifte", zegt de Friese PVV-lijsttrekker Max Aardema. 

Volgens Aardema gebeurt dit soort dingen vaker in Friesland. "Vorig jaar waren er in het dorp waar Graansma woont (Boelenslaan, red.) ook al leuzen op een sportcomplex geverfd."

Ook in Drenthe werd een PVV'er onaangenaam verrast door leuzen tegen hem. Op de kantine van voetbalvereniging Drenhina in Emmen, waar kandidaat Patrick Notmeijer jeugdleider is, stond ' Rode kaart voor PVV/fascist Patrick Notmeijer'. De club van Notmeijer, die op de lijst staat voor de provincialestatenverkiezingen in Drenthe, heeft aangifte gedaan van vandalisme.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore