Ga naar de inhoud
Avontuur Twan Huys voorbij

RTL stopt met RTL Late Night, vanavond laatste uitzending

Beeld © ANP

De dagelijkse talkshow RTL Late Night gaat van de buis. Dat heeft RTL zojuist bekendgemaakt. "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zegt presentator Twan Huys in een reactie.

Zes maanden lang heeft Twan Huys de dagelijkse show RTL Late Night gepresenteerd, maar nu komt er een einde aan zijn avontuur. Vanavond presenteert hij zijn laatste uitzending.

De 54-jarige Twan Huys nam precies zes maanden geleden, op 3 september, het stokje over van Humberto Tan. Tan moest na een daling in kijkcijfers plaatsmaken voor de meer journalistieke Huys.

Avontuur

Met de oud-Nieuwsuurpresentator wilde RTL een scherpe, urgentere toon aanslaan. Maar de kijkcijfers vonden de weg omhoog niet en dat leidde al snel tot kritiek.

"Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur", zegt Huys. "Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken. Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet."

'De deur staat open'

RTL-directeur Sven Sauvé roemt de inzet van Twan Huys. "We hebben altijd aangegeven dat we het programma de tijd wilden geven om te groeien. Twan en zijn redactie hebben keihard gewerkt om het programma tot een succes te maken."

"Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden. Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven. Dat tekent zijn professionaliteit en ik dank hem daarvoor. De deur bij RTL staat altijd voor hem open."

RTL-baas over einde Late Night: 'Ik zoek het niet bij Twan, dit was niet te fiksen'

01:23

Tijdslot 22.30 uur

Vanavond is de laatste uitzending, vanaf morgen wordt op het tijdslot van 22.30 uur begonnen met nieuwe afleveringen van 'Een Nieuw Leven In De Zon'. 

In april start 'De Zwakste Schakel' met Bridget Maasland en in de zomer zijn er bij RTL 4 verschillende nieuwe programma’s te zien. Na de zomer komt er een nieuw programma op de late avond.

Ruud
Lees ook:
Ruud had met ruim 3 ton naar huis kunnen gaan, maar verliet Miljoenenjacht met 18.000 euro