Bij hem thuis

Damcoach verdacht van filmen jonge dammers onder douche

01 maart 2019 16:22 Aangepast: 01 maart 2019 19:58
Beeld © Getty Images

De politie verdenkt een bekende damcoach en -toernooiorganisator van het heimelijk filmen van anderen in zijn huis. Volgens dagblad De Telegraaf zou hij geregeld jonge dammers in zijn huis laten logeren en hen stiekem filmen onder de douche.

De politie wil daar niet op ingaan, maar bevestigt alleen dat er onderzoek wordt gedaan naar de man en dat er gegevensdragers in zijn huis in beslag zijn genomen. Eén mogelijk slachtoffer vanuit de damvereniging heeft zich bij de politie gemeld. Het onderzoek startte eind november. De verdachte zit niet vast.

Voorlopig geschorst

Voorzitter Ebbo de Jong van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) bevestigt dat de man wordt verdacht van het filmen van jonge dammers. Hij is geschorst 'in afwachting van de uitslag van een lopend strafrechtelijk onderzoek.'

Volgens De Telegraaf gaat het om een 63-jarige man, die een bekend gezicht is de Nederlandse damwereld. Hij zou internationale toernooien organiseren en dan jonge deelnemers ook een slaapplek aanbieden zijn zijn eigen huis. Laatst zou hij zelfs een toernooi in zijn eigen huis hebben gehouden.  

De man ontkent de beschuldigingen. Volgens hem berust het op een groot misverstand en is hij helemaal niet geschorst. Hij zegt een camera bij de douche te hebben geïnstalleerd om zichzelf te filmen. "Ik heb een zware jichtaanval gehad en wilde weten hoe dat eruit zag", zegt hij tegen de krant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore