Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Viraal

FOX News-presentator tegen kritische Nederlandse journalist: 'Go fuck yourself'

21 februari 2019 08:41 Aangepast: 21 februari 2019 10:06

Een interview tussen FOX News-presentator Tucker Carlson en de Nederlandse journalist Rutger Bregman is behoorlijk uit de hand gelopen. Een video van het gesprek gaat viraal op sociale media.

FOX had Bregman uitgenodigd omdat hij zich bij een economische top in het Zwitserse Davos had uitgesproken voor hogere belastingen. Volgens Bregman zouden de rijken meer moeten betalen. De discussie met Carlson ontaardde in onvriendelijkheden nadat Bregman die woorden nog eens herhaalde bij FOX.

Bekrompen denker

"Je hoort dit soort dingen niet te zeggen in Davos of op FOX News. Dus daarom zeg ik het in Davos en op dit kanaal", aldus Bregman. Hij omschreef Carlson en diens collega's als 'miljonairs betaald door miljardairs'. Carlson antwoordde kwaad en noemde Bregman onder meer een 'bekrompen denker' (letterlijk: tiny brain) en een 'idioot'. "Why don't you go fuck yourself?", beet hij hem nog toe.

De beelden werden uiteindelijk nooit uitgezonden op FOX News. Bregman deelde de beelden via De Correspondent. "Ik denk dat dit filmpje kan helpen om de echt belangrijke onderwerpen op de agenda te houden", schrijft Bregman. "Namelijk: de corrumperende werking van geld in de Amerikaanse politiek, de extreme ongelijkheid in de wereld van vandaag en de grootschalige belastingontwijking door de allerrijksten."

Tucker Carlson Tucker Carlson
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore