Achterstanden

Rijbewijzenchaos: meer toezicht op CBR

20 februari 2019 21:48 Aangepast: 20 februari 2019 23:27
Kandidaten bij een examencentrum van het CBR. Beeld © ANP

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) wordt onder streng toezicht geplaatst. Het bureau, verantwoordelijk voor onder meer de rijexamens, heeft last van achterstanden en is niet genoeg bereikbaar voor burgers.

Door de lange doorlooptijden komen mensen in de problemen bij het vernieuwen van hun rijbewijs. "Op dit moment gaat het niet goed bij het CBR en ik deel uw zorgen rondom de problematiek van het CBR", schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan de Tweede Kamer. 

Intensiever meekijken

De minister wil dat de situatie bij het bureau op korte termijn verbetert. Ze krijgt nu maandelijks rapporten over de stand van zaken. Verder wordt vanuit het ministerie vaker en intensiever meegekeken bij de maatregelen en acties die door het CBR in gang zijn gezet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bellen met CBR? '1 uur en 18 minuten in de wacht'

Het bureau heeft maatregelen genomen om de problemen tegen te gaan. Er wordt onder meer extra personeel aangetrokken en de openingstijden van de klantenservice zijn verruimd. Door digitalisering moet alles straks sneller worden afgehandeld, maar het duurt nog wel even voordat die is ingevoerd.

Problemen tot najaar

De verwachting is dat de vertragingen in de doorlooptijden nog tot het najaar duren. Morgen staan de problemen bij het CBR op de agenda van de Tweede Kamer.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rijbewijs ingetrokken na eerlijk melden depressie: 'Dit is niet in de haak'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore