Ga naar de inhoud
Veel klachten

'Nieuwe Sprinter van NS heeft last van kinderziektes'

Staatssecretaris Van Veldhoven maakt een foto in de nieuwe sprinter. Beeld © ANP

De nieuwe sprinters van de NS, die sinds december rijden in ons land, hebben veel storingen. De 'Sprinter next generation' (SNG) zou meerdere keren per dag stil komen te staan.

Dat schrijft De Telegraaf. De krant zegt dat veel reizigers klagen over de problemen met de sprinter. Uit cijfers van ProRail, die De Telegraaf opvroeg, blijkt dat sprinter alleen al afgelopen vrijdag acht keer kapot ging.

NS
Lees ook:
NS koopt nog eens 88 nieuwe Sprinters

De nieuwe Sprinter rijdt sinds 9 december in ons land. De NS heeft in totaal 206 nieuwe sprinters besteld bij de Spaanse treinfabrikant CAF. Die treinen gaan tussen nu en 2020 rijden. 

Duizenden machinisten opgeleid voor nieuwe Sprinters

De nieuwe sprinters hebben wifi en stopcontacten. De treinen beschikken ook weer over een toilet

De NS bevestigt dat er problemen zijn met de treinen. "Maar dat is vrij normaal bij een nieuw type trein", zegt een woordvoerder tegen De Telegraaf. "Het is even wennen voor machinisten, conducteurs en monteurs."

De vervoerder zegt samen met fabrikant CAF te werken aan verbeteringen. Sprinters maken een belangrijk onderdeel uit van het Nederlandse spoor: 48 procent van de reizigers reist (voor een deel van de reis) met een Sprinter.