'Onvoorzichting gereden'

OM vervolgt verdachte dodelijk ongeluk Pinkpop

19 februari 2019 13:18 Aangepast: 19 februari 2019 14:03
Bloemen in de berm ter hoogte van het Pinkpopdrama. Beeld © ANP

Danny S., de verdachte van het dodelijk ongeluk bij het Pinkpopterrein, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk kwam Pinkpopvrijwilliger Gilles om het leven en drie anderen raakten gewond.

In de nacht na de laatste festivaldag zat een groepje jongeren midden op de weg, vlakbij de uitgang van de camping. Ze waren muziek aan het maken, toen ze werden aangereden. De bestuurder reed door, maar meldde zich later alsnog zelf bij de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Dodelijk slachtoffer Pinkpop was vrijwilliger Gilles (35): 'We zijn verslagen'

Het Openbaar Ministerie vindt dat het aan de verdachte te wijten is dat het ongeluk is ontstaan, omdat hij onvoorzichtig of onoplettend zou hebben gereden. Uit het onderzoek is niet gebleken dat er sprake is van opzet. Daarom wordt hij niet verdacht van doodslag, maar dus wel van het veroorzaken van en doorrijden na een dodelijk ongeluk.

'Hij was in shock'

De advocaat van Danny S. laat weten dat de zaak als een loden last op de schouders van zijn cliënt ligt. "Hij probeert zijn privéleven weer op te pakken, maar het is natuurlijk niet zomaar iets wat er is gebeurd."

Eerder gaf S. via zijn advocaat aan dat hij de mensen niet zag zitten op de weg. Hij zou het pas gemerkt hebben, toen hij ze raakte. In paniek reed hij vervolgens door, hij zou 'in shock' zijn geweest na het ongeluk. Het is nog niet bekend wanneer de zaak voor de rechter komt.

`