Ga naar de inhoud
Carnaval

Gewonden na instorten praalwagen in 't Goy

Archieffoto. Beeld © ANP

Een rijdende praalwagen is vanmiddag ingestort in het Utrechtse 't Goy. Vijf mensen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, met onder meer botbreuken. Zes mensen zijn op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan.

Het ongeluk gebeurde even na 17.00 uur. De praalwagen kwam uit de plaats Cothen en had meegedaan aan een carnavalsoptocht in Schalkwijk. Op de terugweg naar Cothen zou een reling zijn afgebroken. Op de carnavalswagen stonden volgens de politie vijftien tot twintig mensen toen het voertuig instortte.

Hoe de slachtoffers er precies aan toe zijn, is niet bekend. De bestuurder van de praalwagen wordt nog gehoord over wat er is gebeurd. Het is nog niet duidelijk of het ding door een tractor werd voortgetrokken.

Op terugweg

"Het ongeval met een praalwagen van een groep uit Cothen is op de terugweg naar huis gebeurd", schrijft de organiserende carnavalsvereniging De Platneuzen op Facebook. "Wij willen benadrukken dat het ongeval heeft plaatsgevonden ná de optocht. Wij leven mee met de betrokkenen en hopen op een voorspoedig herstel."