Ongeluk

Motorcrosser (34) overlijdt na ernstig ongeluk op crossbaan

17 februari 2019 16:20 Aangepast: 17 februari 2019 16:27
Hulpdiensten arriveren op het crossterrein. Beeld © SPS Media

Een 34-jarige motorcrosser uit Harderwijk is overleden nadat hij gisteren op een crossbaan in Ermelo ten val kwam. De man is aan zijn verwondingen bezweken.

De man viel na een heuvel op de baan van zijn motor en werd vervolgens overreden door een andere motorcrosser die hem niet meer kon ontwijken. De motorrijder raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden. 

Pas net lid

"Met dat mooie weer was iedereen enthousiast om zijn hobby uit te oefenen", vertelt voorzitter Theo Hooijer van crossbaan MC Volgas. "Deze beste man dacht er ook zo over, maar hij is ergens gevallen en een andere motorrijder kon hem niet meer vermijden."

De 34-jarige crosser zou die ochtend lid zijn geworden van de club. "Hij was nog niet heel ervaren en er reden ongeveer 20 a 30 mensen op het circuit." 

Schok 

"Het is een schok binnen de vereniging", gaat Hooijer verder. "We zijn wel wat gewend, maar dit is van een totaal andere orde." De organisatie wil zo snel mogelijk een bijeenkomst organiseren voor alle leden om stil te staan bij de gebeurtenis.

De politie doet onderzoek naar het voorval. De baan in Ermelo is na het ongeluk gesloten, maar zal naar verwachting woensdag weer open zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore