Drugssmokkel

Haven Rotterdam wil breed plan tegen cokemaffia: 'Het loopt de spuigaten uit'

15 februari 2019 08:31 Aangepast: 15 februari 2019 09:04

Havenbedrijf Rotterdam is helemaal klaar met grootschalige drugssmokkel. Topman Allard Castelein kondigt topoverleg aan: "Er moet een compleet plan komen om de cokemaffia te bestrijden."

"De drugssmokkel loopt de spuigaten uit", zegt Castelein in de Telegraaf. "Ik wil die rommel niet in onze haven."

Cameratoezicht

Het overleg met gemeente, politie, douane, haventerminals, verladers en vervoerders moet resulteren in een concreet plan van aanpak. "Dat kan alleen als er keihard wordt ingegrepen."

Hij wil dat in kaart wordt gebracht welke bedrijven gevoelig zouden kunnen zijn voor toenadering door drugscriminelen. Die moeten worden begeleid om verleidingen van omkoping te weerstaan, zegt Castelein. Ook moet het makkelijker worden om misstanden te melden en wordt het cameratoezicht 'drastisch' uitgebreid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

1500 kilo cocaïne verstopt tussen de mango's in Rotterdam, douanier opgepakt

Mango's

Gisteren werd zeker 1500 kilo cocaïne onderschept in de Rotterdamse haven. Het zat in een container verstopt tussen de Braziliaanse mango's. Een aantal keer per week worden partijen cocaïne onderschept.

De Rotterdamse haven heeft een recordjaar achter de rug. In totaal werd in 2018 469 miljoen ton aan goederen overgeslagen, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore